Historisk arkiv

Finansministeren til Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Sigbjørn Johnsen deltar 19.-20. mai på en internasjonal konferanse om prestasjoner og utfordringer for effektiv regulering av finansmarkedet etter Pittsburgh. Johnsen vil også ha et bilateralt møte med den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble.

Finansminister Sigbjørn Johnsen deltar 19.-20. mai på en internasjonal konferanse om prestasjoner og utfordringer for effektiv regulering av finansmarkedet etter Pittsburgh. Statsråden er invitert av sin tyske kollega, finansminister Wolfgang Schäuble. Finansmarkedskonferansen samler finansministere, politikere og embetsverk fra G20-land, så vel som sentrale  aktører og institusjoner innenfor finansmarkedet og akademia.
 
Under paneldebattene på konferansen vil  to hovedtema være sentrale. Det første ser på veien fra G20-toppmøtet i Pittsburgh til toppmøtene Toronto og Seoul, med spesiell tanke på hvordan man kan sikre en effektiv regulering. For dette temaet er statsråden tildelt som lead discussant opp mot panelet. Det andre temaet dreier seg om hvordan man kan sikre en bærekraftig finanssektor i en global kontekst, der paneldeltakerne vil fokusere på å identifisere områder som trenger økt innsats og fokus.
 
Finansminister Johnsen vil i tilknytning til møtet også ha et bilateralt møte med den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble den 20. mai.
 
I den forbindelse inviteres norske medier til en briefing 20. mai klokken 17.00 i Felleshuset for de nordiske ambassader i Berlin. Adressen er Rauchstrasse 1, 10787 Berlin.