Historisk arkiv

Utsatt iverksetting av CO2-avgiften på gass til 1. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

I Revidert Nasjonalbudsjett 2010 ble det foreslått å innføre CO2-avgift på gass fra 1. juli 2010. På bakgrunn av innspill fra bransjen om behov for noe mer tid til å foreberede innføring av avgiften, har finansministeren i brev til Stortinget åpnet for at iverksetting av avgiften kan utsettes til 1. september 2010. Det legges også til grunn at fritak for gods- og passasjertransport i innenriks sjøfart er i tråd med EØS-avtalen og at fritaket derfor kan innføres samtidig med avgiften for øvrig.

I Revidert Nasjonalbudsjett 2010 ble det foreslått å innføre CO2-avgift på gass fra 1. juli 2010. På bakgrunn av innspill fra bransjen om behov for noe mer tid til å foreberede innføring av avgiften, har finansministeren i brev til Stortinget  åpnet for at iverksetting av avgiften kan utsettes til 1. september 2010. Det legges også til grunn at fritak for gods- og passasjertransport i innenriks sjøfart er i tråd med EØS-avtalen og at fritaket derfor kan innføres samtidig med avgiften for øvrig.

I Revidert Nasjonalbudsjett 2010 ble det foreslått å innføre CO2-avgift på naturgass og LPG fra 1. juli 2010. Det ble også foreslått å gi departementet fullmakt til å innføre fritak for gods- og passasjertransport i innenriks sjøfart. Finansministeren har i brev til Stortinget  åpnet for å utsette innføring av avgiften til 1. september 2010.

I Revidert Nasjonalbudsjett ble det også lagt til grunn at gods- og passasjertransport i innenriks sjøfart skal fritas for CO2-avgift på gass. På bakgrunn av usikkerhet om regelverket for offentlig støtte åpner for et slikt fritak, ble det i Prop. 126 LS (2009-2010) Endringa i skatte- og avgiftsregla foreslått å gi departementet fullmakt til å iverksette fritaket. Departementet har vurdert saken nærmere i samråd med berørte departementer og EFTAs overvåkingsorgan (ESA) og anser at EØS-avtalen åpner for at det kan gis fritak. Fritaket kan derfor innføres sammen med avgiften for øvrig.

Les brevet til Stortinget her.