Historisk arkiv

Kapitalforvaltningsforskriftene for forsikringsselskaper og pensjonsforetak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag fastsatt endringer i kapitalforvaltningsforskriftene for forsikringsselskaper og pensjonsforetak. Endringene gjelder forsikringsselskapenes og pensjonsforetakenes investeringer i fast eiendom gjennom andre selskaper.

Finansdepartementet har i dag fastsatt endringer i kapitalforvaltningsforskriftene for forsikringsselskaper og pensjonsforetak. Endringene gjelder forsikringsselskapenes og pensjonsforetakenes investeringer i fast eiendom gjennom andre selskaper. Kravet om at slike investeringer bare kan foretas gjennom aksjeselskaper, oppheves, fordi dette kravet hadde enkelte utilsiktede skattemessige konsekvenser.

Forskriftsendringene innebærer at slike investeringer heretter kan foretas gjennom eierandeler med begrenset ansvar i eiendomsselskaper uten gjeld, og der virksomheten er begrenset til plassering i eiendom (omsettelig bolig og forretningseiendom). Endringen innebærer videre at slike investeringer i eiendom kan foretas gjennom inntil fire eiendomsselskaper, det vil si at det kan være inntil fire eiendomsselskaper mellom forsikringsselskapet/pensjonsforetak og eiendommen. Reglene har til formål å sikre at selskapenes ansvar i slike investeringer begrenses, og at investeringene er oversiktlige og transparente.

Forskriftsendringene trer i kraft straks.

Forskriftene er tilgjengelig i høyre marg.