Historisk arkiv

Norge leder arbeidet med å etablere et grønt klimafond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Statssekretær Kjetil Lund skal lede komiteen som skal legge frem forslag om hvordan et grønt klimafond skal etableres. Fondet skal finansiere klimatiltak i u-land.

Statssekretær Kjetil Lund skal lede komiteen som skal legge frem forslag om hvordan et grønt klimafond skal etableres. Fondet skal finansiere klimatiltak i u-land. Han skal lede komiteen sammen med Trevor Manuel som er planleggingsminister i Sør-Afrika og den mexicanske finansministeren Ernesto Cordero. Dette ble klart på første møte i komiteen som nå finner sted i Mexico City.

En av de sentrale beslutningene under klimakonferansen i Cancun i desember i fjor, var at det skal etableres et grønt klimafond for å finansiere klimatiltak i u-land. Det ble samtidig bestemt at det skal opprettes en komité som skal fremme forslag for hvordan Det grønne klimafondet skal settes opp organisatorisk, samt prosedyreregler for hvordan fondet skal fatte beslutninger.

Komiteen består av 40 medlemmer der 15 representerer i-land og 25 representerer u-land. Norges representant i komiteen, statssekretær i Finansdepartementet Kjetil Lund, skal lede komiteen sammen med Trevor Manuel og Ernesto Cordero. Komiteen skal levere forslaget før neste klimakonferanse som arrangeres i Durban i Sør-Afrika på slutten av året.