Historisk arkiv

Statssekretær Kjetil Lund til Japan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Statssekretær i Finansdepartementet Kjetil Lund er på reise i Japan for å delta på det andre møtet i overgangskomiteen for Det grønne klimafondet, og for å besøke Sendai, hovedstaden i det tsunamirammede fylket Miyagi.

Statssekretær i Finansdepartementet Kjetil Lund er på reise i Japan for å delta på det andre møtet i overgangskomiteen for Det grønne klimafondet, og for å besøke Sendai, hovedstaden i det tsunamirammede fylket Miyagi. Lund er den første representanten for Norge på politisk nivå som besøker Japan og de tsunamirammede områdene etter det store jordskjelvet den 11. mars.

13.-14. juli skal Lund til Tokyo for å delta på det andre møtet i overgangskomiteen for Det grønne fondet. Temaer for møtet er blant annet vilkår for tildeling av midler og rollen til privat kapital. I forkant av møtet vil det holdes workshop der komiteenes medlemmer skal dra lærdom fra eksisterende fond og institusjoner.

Kjetil Lund leder denne komiteen sammen med planleggingsminister i Sør Afrika Trevor Manuel og finansminister i Mexico Ernesto Cordero. Komiteen består av 40 medlemmer der 15 representerer i-land og 25 representerer u-land. Komiteen skal levere forslaget før neste klimakonferanse som arrangeres i Durban i Sør-Afrika på slutten av året. 

15. juli besøker Kjetil Lund Sendai, hovedstaden i det tsunamirammede fylket Miyagi. Der skal han møte viseguvernør Shuichi Miura og besøke en katastrofeutsatt kystby. Lund vil blant annet disktuere hvordan Norge kan bistå Japan i gjenoppbyggingsarbeidet etter katastrofen på områder som fiskerier, kystutvikling og fornybar energi.

På besøket har Kjetil Lund med seg Norges ambassadør i Japan, Arne Walther, som nylig har vært i katastrofeområdet og hatt samtaler med lokale myndigheter og fiskeriinteresser.