Historisk arkiv

Endringer i Etikkrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har utnevnt Marianne Olssøn som nytt medlem av Etikkrådet for Statens pensjonsfond utland (SPU) for en periode på tre år. Olssøn skal erstatte Gro Nystuen som etter endt oppnevningstid går ut av rådet. Nystuen er tidligere leder av rådet og har vært medlem av rådet siden det ble opprettet. Samtidig gjenoppnevnes Ylva Lindberg som medlem av rådet for en periode på to år.

Etikkrådet for SPU ble opprettet 19. november 2004. Per i dag sitter følgende personer i Etikkrådet: professor Ola Mestad (leder), førsteamanuensis dr. juris Gro Nystuen, professor Dag Hessen, selvstendig næringsdrivende Bente Rathe og daglig leder Ylva Lindberg.

Marianne Olssøn er utdannet jurist og agronom og er partner i advokatfirmaet Mageli. Olssøn har tidligere arbeidet åtte år som advokat ved Regjeringsadvokatembetet og to år som dommerfullmektig. Hun har hatt møterett for Høyesterett siden 2002. Olssøn ledet Forsøksdyrutvalget fra 2005 til 2007. Hun er styreleder i utmarkseiendommen Phil AS, leder av kontrollkomitéen for Finnmarkseiendommen og styremedlem i Totens Sparebank. Olssøn er også gårdbruker på Hovelsrud i Ringsaker.

Ylva Lindberg er utdannet innen filosofi, politikk og økonomi ved Universitetet i Oxford. Lindberg er daglig leder og eier av selskapet SIGLA, som tilbyr rådgivning og andre tjenester knyttet til bedrifters bærekraft og samfunnsansvar. Lindberg har tidligere arbeidet i Orkla, McKinsey&Company og KLP. Hun er styremedlem i WWF-Norge og senior associate ved Universitetet i Cambridge.

Les mer om Etikkrådet for Statens pensjonsfond utland på www.etikkradet.no