Historisk arkiv

Konferanse om ansvarlig investeringspraksis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Strategirådet til Statens pensjonsfond utland arrangerer 31. mai en konferanse om ansvarlig investeringspraksis i Cambridge, Storbritannia. Dette er en forskerkonferanse hvor formålet er å øke Strategirådets innsikt i kunnskap om og erfaringer fra ansvarlig investeringspraksis.

Finansdepartementet ga i januar i år Strategirådet for Statens pensjonsfond utland i oppdrag å utarbeide en rapport om den overordnede strategien for ansvarlig investeringspraksis. Rådet skal blant annet gi en vurdering av hvordan de samlede ressursene og kompetansen i Finansdepartementet, Etikkrådet og Norges Bank best kan utnyttes for å styrke arbeidet med ansvarlig investeringspraksis. Rapporten skal bygge på erfaringer med arbeidet så langt og sammenlikninger med andre fond. Strategirådet skal vurdere hvordan en kan lukke eventuelle avvik fra beste praksis internasjonalt for ansvarlige investeringer slik at fondet blir en pådriver for utviklingen. Rådet skal legge fram sin rapport i oktober. Departementet legger opp til en åpen drøfting av rapporten der ulike interessenter inviteres til å komme med innspill.

Materialet fra konferansen vil bli gjort offentlig tilgjengelig, blant annet vil det komme en oppsummering av forskningsresultatene som blir presentert på konferansen.

Nærmere informasjon er presentert på egen side om konferansen. Hele konferansen blir også sendt på Nett-TV.