Historisk arkiv

Mandat– rådgivende komite for minnemyntutgivelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Utvalget skal vurdere om det er hensiktsmessig med en revisjon av retningslinjene Norges Bank har utarbeidet for utgivelse av henholdsvis jubileums- og minnemynter som Finansdepartementet beslutter med hjemmel i § 16, og sirkulasjonsmynter med særpreg som Norges Bank beslutter med hjemmel i § 13.

  1. Utvalget skal vurdere om det er hensiktsmessig med en revisjon av retningslinjene Norges Bank har utarbeidet for utgivelse av henholdsvis jubileums- og minnemynter som Finansdepartementet beslutter med hjemmel i § 16, og sirkulasjonsmynter med særpreg som Norges Bank beslutter med hjemmel i § 13. Utvalget bes særlig vurdere om retningslinjene bør presiseres, slik at det blir mindre rom for uklarhet rundt hva slags mynt en aktuell begivenhet bør markeres med. Det vises til vedlagte kopi av nåværende retningslinjer. Dersom utvalget mener retningslinjene bør revideres og/eller presiseres, skal utvalget også utarbeide utkast til slike endringer.

  2. Utvalget skal utforme en innstilling over aktuelle framtidige begivenheter som bør markeres med myntutgivelser med hjemmel i sentralbankloven § 16. Utvalget skal komme med forslag til minnemyntutgivelser for en periode på 10 år, fra 2018 til 2028.

Utvalgets innstilling skal avleveres til Finansdepartementet innen utløpet av juni 2014.