Historisk arkiv

Høring om bærekraft på internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding 24/2006

Alle kan delta i egen internetthøring om bærekraftig utvikling på Finansdepartementets hjemmeside. – Vi vil ha mye større oppmerksomhet om miljø og utvikling. Det forutsetter bred folkelig deltagelse. Når vi skal lage en ny strategi for bærekraft i Norge vil vi ha bidrag fra flest mulig, sier finansminister Kristin Halvorsen. Høringsfristen er 24. mai.

Pressemelding

Nr.: 24/2006
Dato: 24.04.06
Kontaktperson: Runar Malkenes, telefon 22 24 41 09 / mobil 95 21 42 83, Knut Thonstad, telefon 22 24 43 32

Høring om bærekraft på internett

Finansminister Kristin Halvorsen har satt i gang en internetthøring om bærekraftig utvikling på Finansdepartementets hjemmeside. – Vi vil ha mye større oppmerksomhet om miljø og utvikling. Det forutsetter bred folkelig deltagelse. Når vi skal lage en ny strategi for bærekraft i Norge vil vi ha bidrag fra flest mulig, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Regjeringen varslet i Soria Moria erklæringen en offensiv politikk for bærekraftig utvikling og arbeider med en oppdatert nasjonal strategi på området. Denne skal presenteres høsten 2007 i nasjonalbudsjettet, 20 år etter at Brundland-kommisjonen løftet temaet opp på den internasjonale dagsorden.

- I Norge er det finansministeren som koordinerer arbeidet med bærekraft. Ved å knytte dette til arbeidet med nasjonalbudsjettet synliggjør vi at miljø og solidaritet omfatter alle sider av samfunnsutviklingen, sier Halvorsen. - Vi må se økonomi, miljø og sosiale forhold i sammenheng. Gjennom arbeidet med budsjett, grønne skatter og økonomisk balanse er det en styrke at Finansdepartementet koordinerer dette arbeidet, understreker hun.

Bærekraftig utvikling ble satt på Verdenssamfunnets dagsorden på grunn av den vedvarende fattigdom i mange utviklingsland, samtidig som presset på jordens økosystemer øker. Klimaendringer, overbeskatning av naturressurser og tap av biologisk mangfold er tegn på dette. Produksjons- og forbruksmønstrene er ikke bærekraftige.

- Dette er av de største utfordringene i vår tid, og det krever at vi får satt det på den politiske dagsorden. Arbeidet for en bærekraftig utvikling angår alle aktører i samfunnet, fra myndigheter til den enkelte innbygger, sier Halvorsen. Som ledd i arbeidet gjennomfører Finansdepartementet en internetthøring fram til 24. mai hvor alle er invitert til å si sin mening og påvirke arbeidet med strategien. Høringsnotat og spørsmål ligger på Finansdepartementets hjemmeside. Der er også det nasjonale indikatorsettet for bærekraftig utvikling som skal belyse om samfunnsutviklingen går i riktig retning.


 

Delta i vår spørreundersøkelse om ditt forhold til bærekraftig utvikling.