Historisk arkiv

Mer brukervennlig forskrift til regnskapsloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

63/2006

Finansdepartementet har fastsatt en forskrift til regnskapsloven som samler i alt 12 eksisterende forskrifter i en ny forskrift. – Det er lagt stor vekt på innspill om hvordan forskriftene kan lette tilgjengeligheten for brukerne, sier statssekretær Bjørn Arild Gram (Sp).

Pressemelding

Nr.: 63/2006
Dato: 12.09.06
Kontakt: Espen D. Knudsen, telefon 22 24 45 28, Per Christian Bærøe, telefon 22 24 45 88

Mer brukervennlig forskrift til regnskapsloven

Finansdepartementet har fastsatt en forskrift til regnskapsloven som samler i alt 12 eksisterende forskrifter i en ny forskrift. – Det er lagt stor vekt på innspill om hvordan forskriftene kan lette tilgjengeligheten for brukerne, sier statssekretær Bjørn Arild Gram (Sp) i Finansdepartementet.

Finansdepartementet har fastsatt en samleforskrift til regnskapsloven. I alt 12 eksisterende forskrifter samles i den nye forskriften. Forskriftsbestemmelsene som er gitt i medhold av regnskapsloven vil ha samme inndeling i kapitler og paragrafer som i regnskapsloven.

- Ved at bestemmelser fra mange ulike forskrifter samles i én forskrift, blir regelverket mer oversiktlig. Dette letter tilgjengeligheten for brukerne, sier statssekretær Bjørn Arild Gram i Finansdepartementet.

Samleforskriften skal gjøre det lettere å finne fram i regelverket. Blant annet samsvarer nummereringen i forskriften med de relevante bestemmelsene i regnskapsloven. I tillegg er det fastsatt bestemmelser som skal lette overgangen for de foretakene som går over fra å benytte regnskapsreglene for små foretak til å benytte reglene for øvrige foretak.

Forskriften trer i kraft 1. januar 2007 med virkning fra regnskapsår som starter 1. januar 2006 og senere.

Les samleforskriften her.