Historisk arkiv

H.K.H. Kronprins Haakon skal tale for OECD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

OECDs ministerrådsmøte og OECD Forum i slutten av mai var tema da H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Finansdepartementet i dag. Kronprins Haakon skal holde åpningsinnlegget på OECD Forum 2013.


H.K.H. Kronprins Haakon hadde et arbeidsmøte i Finansdepartementet. (Foto: Tor Martin Bærum)

- Norge har i år formannskapet for OECDs ministerrådsmøte, og jeg er glad for at Kronprinsen har anledning til å delta på dette arrangementet i Paris. Sentralt på dagsorden står de sosiale konsekvensene av den internasjonale finanskrisen. 200 millioner mennesker i verden er nå arbeidsløse. Kronprinsens Dignity-prosjekt er et viktig bidrag i denne debatten, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Kronprinsen skal holde åpningsinnlegget til OECD Forum 2013 og delta i en arbeidslunsj med tema "The power of one" om tillitsforholdet mellom befolkning og samfunnsinstitusjoner.

OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) er et samarbeidsforum for 34 medlemsland der økonomiske og sosiale utviklingstrekk analyseres og drøftes. Ministerrådet er OECDs øverste organ og møtes én gang i året. I tilknytning til Ministerrådsmøtet arrangeres også OECD Forum, som samler deltakere fra ulike organisasjoner, akademikere og politikere for å diskutere aktuelle politiske tema. De to arrangementene pågår 28. mai - 30. mai i OECDs hovedkvarter i Paris under tittelen "Its all about people: Jobs, Equality and Trust".

I tillegg til arbeidsmøtet med finansminister Sigbjørn Johnsen fikk Kronprins Haakon også en orientering om den økonomiske situasjonen nasjonalt og internasjonalt. Videre fikk Kronprinsen en kort omvisning i Den gamle regjeringsbygningen hvor Finansdepartementet har sine kontorer. I bygningen, som er fra 1906, pågår fremdeles restaureringsarbeid etter ødeleggelsene 22. juli 2011.