Historisk arkiv

Finansministeren mottar utredning om private tjenestepensjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Sted:

Banklovkommisjonens utredning om private tjenestepensjoner overleveres finansminister Sigbjørn Johnsen.

 

Banklovkommisjonens utredning om private tjenestepensjoner overleveres finansminister Sigbjørn Johnsen onsdag 5. mai klokken 10.30.

Etter overleveringen vil lederen av Banklovkommisjonen, professor dr. juris Erling Selvig, orientere nærmere om forslagene.

Sted: Statsrådens møterom, Finansdepartementet, Akersgata 40.

På grunn av begrenset plass må interesserte journalister melde seg på ved å sende e-post til anders.lande@fin.dep.no innen tirsdag 4. mai kl. 12.00.

Utredningen publiseres på Finansdepartementets nettsider.

Bakgrunn
Stortinget vedtok 15. mai 2009 lov om endringer i folketrygdloven (ny alderspensjon). Regelverket for skattebegunstigede tjenestepensjonsordninger i privat sektor er tilpasset regelverket for folketrygden slik det var før endringene. Finansdepartementet ga derfor i juli 2009 Banklovkommisjonen i oppdrag å utrede og foreslå endringer i lov om foretakspensjon, i lov om innskuddspensjon og i lov om obligatorisk tjenestepensjon. Banklovkommisjonen er også bedt om å foreslå endringer i lovgivningen om skattebegunstiget individuell pensjonsordning. Formålet med oppdraget er å tilpasse disse lovene til de endringer som er vedtatt i folketrygden, og ny AFP-ordning.

Banklovkommisjonen har fordelt sitt arbeid på to utredninger. Den første utredningen som avgis 5. mai omhandler de lovendringer som er nødvendige for at gjeldende pensjonsordninger kan tilpasses de nye reglene om alderspensjon i folketrygden, som trer i kraft 1. januar 2011. 

Les mer om oppdraget i brev til Banklovkommisjonen.