Historisk arkiv

Svar på spm. 810 fra Jørund Rytman

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Om Altinn gir størst mulig merverdi for næringslivet

Stortingets Administrasjon
Ekspedisjonskontoret
Stortinget
0026 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

06/2316 SL

5.05.2006

Skriftlig spørsmål nr. 810 fra Jørund H. Rytman om Altinn gir størst mulig merverdi for næringslivet

Jeg viser til brev av 28. april fra Stortingets president vedrørende følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentanten Jørund H. Rytman:

”For Fremskrittspartiet er det viktig at Altinn gir størst mulig merverdi for næringslivet. I fjor høst savnet mange i næringslivet det å få skatteoppgjøret tilgjengeliggjort over Altinn, særlig fordi dette forenkler kommunikasjonen mellom skattyteren og fullmektig. Kan finansministeren si hvorvidt årets skatteoppgjør blir tilgjengelig i Altinn, og hva som eventuelt er årsaken til at dette ikke kommer i år heller?”

Svar:

Skatteetaten har gjennom flere år videreutviklet og forbedret elektroniske løsninger for næringsdrivende, lønnstakere og pensjonister. Jeg vil blant annet trekke fram at det i 2005 ble innført en ny og bedre internettbasert selvangivelse, hvor tilnærmet alle lønnstakere kan gjøre endringer på samtlige selvangivelsesposter. I 2006 ble i alt 1,4 mill. selvangivelser levert via denne tjenesten. Nytt av året er at lønnstakere og pensjonister som leverte selvangivelsen for 2005 over internett, kan motta skatteoppgjøret elektronisk i Altinn dersom de krysset av for dette ved leveringen. Skatteetaten har besluttet at tjenesten skal videreutvikles til også å omfatte forskuddspliktige næringsdrivende. Etter planen skal disse skattyterne få tilgang til sine skatteoppgjør i Altinn høsten 2006.

Med hilsen
Kristin Halvorsen