Historisk arkiv

Spørsmål fra Fremskrittspartiets fraksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Jeg viser til faks av 30. november 2012 fra Fremskrittspartiets fraksjon i finanskomiteen med 47 spørsmål til Prop. 42 S (2012-2013) Ny saldering av statsbudsjettet for 2012.

Hver høst legges det fram forslag for Stortinget om å endre bevilgningene mot slutten av budsjettåret. Mange av forslagene gjelder endringer i overslagsbevilgninger (for regelstyrte ordninger) og omdisponeringer mellom ulike budsjettkapitler. Det enkelte departement fremmer normalt forslag til vedtak i egne proposisjoner, såkalte omgrupperingsproposisjoner. Disse proposisjonene forberedes i fagkomiteene før endelig behandling i Stortinget.

En tid etter at disse omgrupperingsproposisjonene er lagt fram, fremmer Finansdepartementet en proposisjon om ny saldering om inneværende års budsjett. I denne fremmes, i tillegg til endringer på Finansdepartementets budsjettkapitler, justeringer i anslagene for skatter og avgifter.

I henhold til Stortingets forretningsorden § 24 kan komiteens saksordfører kreve at komiteen stiller bestemte skriftlige spørsmål til vedkommende regjeringsmedlem om en sak som er under behandling i komiteen. Dette skal skje senest en uke før innstilling om saken avgis.

Jeg viser til at spørsmålene i faks av 30. november 2012 er stilt av Fremskrittspartiets stortingsgruppe og ikke av finanskomiteen, slik § 24 i Stortingets forretningsorden krever. En rekke av spørsmålene omhandler også andre saksområder enn det finanskomiteen har til behandling, jf. Prop. 42 S (2012-2013).

På denne bakgrunn finner jeg ikke å kunne besvare de nevnte spørsmål fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe i faks av 30. november 2012.

Jeg vil på vanlig måte besvare de spørsmål komiteen måtte ha i forbindelse med behandlingen av Prop. 42 S (2012-2013).

Med hilsen
Sigbjørn Johnsen