Historisk arkiv

Dokument 8:8 S (2012-2013) Representantforslag om fritak for formuesbeskatning for formuer som forvaltes av Overformynderiet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Om fritak for formuesbeskatning for formuer som forvaltes av Overformynderiet

Jeg viser til forslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson og Ketil Solvik-Olsen om at personer med uføregrad ned til 15 pst. fritas for formuesskatt av erstatningsbeløp (punkt I), samt at formue som er erstatning for alvorlige skader og forvaltes av overformynderiet fritas for formuesskatt for barn under 18 år.

Med utgangspunkt i den vanskelige situasjonen som et barn og dets familie havner i ved en alvorlig skadevoldende hendelse, er det i skatteloven § 4-22 innført lemperegler ved formuesbeskatningen av barn i visse tilfeller.

Barn som mottar engangserstatning for personskade etter reglene i skadeerstatningsloven kapittel 3, er fritatt for formuesskatt fram til og med det året de fyller 21 år, når skaden har ført til minst 50 prosent nedsatt ervervsevne. Fritak for formuesskatt på erstatningsbeløp gjelder også for barn som har fått engangserstatning etter skadeerstatningsloven for tap av forsørger. Disse reglene er en lovfesting av Skattedirektoratets tidligere lempningspraksis. Fritaket er begrunnet med at disse barna opplever en belastende situasjon, og at det anses uforholdsmessig tyngende å fastholde hele skatten for dem.

Dagens fritaksregel omfatter ikke utbetaling av ulykkesforsikring mv. som ikke har sammenheng med reglene for ansvar og utmåling av erstatning i skadeerstatningsloven. Etter min mening er ikke denne forskjellsbehandlingen mellom erstatning og forsikringsutbetalinger godt begrunnet. Som jeg allerede har varslet, bl.a. i skriftlig svar til stortingsrepresentant Gunnar Gundersen 21. september d.å., er jeg derfor i gang med å forberede en lovendring som kan gi likebehandling av forsikring og erstatning i disse tilfellene. I denne sammenheng mener jeg det er naturlig å se nærmere på kravet som stilles til ervervsmessig uføregrad i skatteloven § 4-22. Jeg vil imidlertid ikke foregripe innholdet i denne vurderingen nå. Jeg tar sikte på å fremme et høringsnotat eller et lovforslag uten en forutgående høring så snart som mulig, fortrinnsvis i løpet av høsten, med virkning for inntektsåret 2012.

Med hilsen
Sigbjørn Johnsen