Historisk arkiv

Svar på spm. 19 fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Meld. St. 30 (2011-2012) Fordelingsmeldingen

Spørsmål 19
Hva er effektivitetstapet ved å omfordele en skattekrone? Svaret skal både spesifiseres på effektivitetstap og det faktum skal hensyntas at en krone som drives inn ikke nødvendigvis går til omfordeling, men havner andre steder på statsbudsjettet, forsvinner i administrasjon, etc.

Finansdepartementets svar:
Departementet viser til svar på spørsmål 156 fra Finanskomiteen/Fremskrittspartiets fraksjon til Statsbudsjettet 2012:

”Skatter og avgifter påvirker normalt atferden til dem som skal betale skattene. Økt konsumskatt på en vare fører for eksempelt normalt til at det blir kjøpt mindre av denne varen. Tilsvarende blir det mindre lønnsomt å jobbe eller å sette penger i banken dersom en del av avkastningen av dette trekkes inn i form av skatt. Slike atferdsendringer fører til et effektivitetstap som uttrykker differansen mellom kostnaden for skattyterne og det beløpet staten tar inn.

I noen tilfeller vil skatter og avgifter føre til en mer effektiv bruk av samfunnets ressurser, for eksempel dersom avgiften fører til en reduksjon av miljøskadelige utslipp. I andre tilfeller vil skatter og avgifter ikke påvirke produsenters og konsumenters valg, for eksempel dersom skatten legges på grunnrenten. De fleste skatter bidrar imidlertid til en vridning i ressursbruken og dermed et effektivitetstap.

Hvor stort effektivitetstapet av en skatteøkning er, vil bl.a. avhenge av hvilket skattegrunnlag som påvirkes, hvilket nivå skattesatsene endres fra og hvor mye skattesatsene endres med. Ulike empiriske undersøkelser viser store forskjeller i anslagene for marginalkostnaden ved skattefinansiering, jf. kapittel 7 i NOU 1997: 27 Nytte-kostnadsanalyser. Det er her også gitt en nærmere drøfting av skattekostnader. I Finansdepartementets veileder i samfunnsøkonomiske analyser anbefales det at det benyttes en skattekostnad på 20 øre per krone. Grunnlaget for beregning av skattekostnaden skal være tiltakets nettovirkning for offentlige budsjetter, dvs. det offentlige finansieringsbehovet.

De administrative kostnadene ved skatte- og avgiftsadministrasjon er lave. Skatteetaten og Toll- og avgiftsetaten krevde i 2010 inn 965 mrd. kroner i skatter og avgifter. Det ble for 2010 bevilget 5,045 mrd. kroner til Skatteetaten og 1,363 mrd. kroner til Toll- og avgiftsetaten. De administrative kostnadene utgjør dermed 0,66 øre per krone innkrevd i skatt og avgift.”

Med hilsen
Sigbjørn Johnsen