Historisk arkiv

Svar på spørsmål nr 581 fra stortingsrepresentant Jørund Rytman

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Om beskatningsretten på nordmenn som bor i Thailand

Jeg viser til brev av 28. desember 2012 fra Stortingets presidentskap vedlagt spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Jørund Rytman.

”I skatteavtalen mellom Norge og Thailand står det nedfelt i paragraf 14 og 18 at: Beskatningsretten på nordmenn (som har inntekt eller pensjon) som bor i Thailand mer enn 183 dager per år er utelukkende lagt til Thailand: "taxable only in that State". Mener finansministeren at kildeskatten og/eller det nevnte dokumentasjonskrav er i tråd med skatteavtalen med Thailand?”

Svar:
Verken artikkel 14 om beskatning av inntekt av selvstendig næringsvirksomhet eller artikkel 18 om pensjoner i skatteavtalen mellom Norge og Thailand inneholder regler om at ”personer som bor i Thailand mer enn 183 dager” bare er skattepliktig til Thailand. Jeg viser forøvrig til mitt svar på spørsmål nr 582 til stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde om skatteavtalens 183-dagers regel.

Når det gjelder dokumentasjonskravene viser jeg også til mitt svar på spørsmål nr 574 fra stortingsrepresentant Åge Starheim.

Med hilsen
Sigbjørn Johnsen