Historisk arkiv

Spm. nr. 50 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 16.05

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

KUF - meteorologiformål

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2654

Spørsmål nr. 50, fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 16. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

Spørsmål:
KUF: Vedrørende Kap. 288 Post 72: Statsbudsjettet legger opprinnelig opp til ca 40 millioner på denne posten og nå reduseres den altså med ca 50 % som må anses som en betydelig endring. Hvorfor dekkes plutselig andre termin av kontingenten av Working Capital Fund, når den ikke har gjort dette før?

Svar:
Spørsmålet er forelagt Kunnskapsdepartementet som svarer følgende:
Vi legger til grunn at spørsmålet gjelder bevilgningen på kap. 283 Meteorologiformål, post 72 Internasjonale samarbeidsprosjekter. Norge betaler årlige kontingenter til EUMETSAT, Den europeiske organisasjonen for utnyttelse av meteorologiske satellitter. I den grad EUMETSAT har budsjettoverskudd, plasseres kontingentmidlene i Working Capital Fund. Midlene disponeres av den enkelte medlemsstat. Norges innestående i Working Capital Fund var per 30. november 2005 på drøyt 3,5 mill. Euro, og per 1. januar 2006 økte beløpet ytterligere.

Etter Kunnskapsdepartementets vurdering er Norges andel av fondet av en slik størrelse at det er hensiktsmessig å redusere det, blant annet i lys av at bevilgningen over kap. 283, post 72 er regelstyrt og at fondet ikke fremkommer i statsregnskapet. Kunnskapsdepartementet legger derfor opp til at Meteorologisk institutt betaler andre termin av kontingenten til EUMETSAT i sin helhet ved å belaste Norges innestående på Working Capital Fund. Dette vil ikke påvirke drift eller innenlandske investeringer ved Meteorologisk institutt.