Historisk arkiv

Spørsmål nr. 6 fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon av 15. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedrørende ventetidene for behandling i helseforetakenes tilbud til rusavhengige

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2627

Spørsmål nr. 006, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 15.05, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Hva er ventetidene for behandling i helseforetakenes tilbud til rusavhengige?"

Spørsmålet har vært forelagt Helse- og omsorgsdepartementet, som svarer følgende:

Ventelisteregistrering innen spesialisthelsetjenesten for de somatiske tjenestene og tjenestene innen psykisk helsevern har siden 2000 vært registrert i Norsk Pasientregister (NPR). Fra driftsåret 2006 skulle NPR også registrere ventelister for tverrfaglig spesialisert behandling for rusavhengige. Grunnet datatekniske problemer hos dataleverandøren vil ventelisteregistreringen i NPR på rusfeltet ikke være tilgjengelig før tidligst utgangen av 2. tertial 2006. Hvert regionalt helseforetak registrerer likevel egne ventetider, men denne registreringen er ikke lik mellom de regionale helseforetakene.

Generelt kan man si at det er stor variasjon i ventetider avhengig av hvilket behandlingsnivå innen tverrfaglig spesialisert behandling det dreier seg om. Det ser ut til å være lengst ventetid på de behandlingstiltak som tilbyr langsiktige behandlingsopphold (opp til et år og mer). Videre ser det ut til at ventetidene på avrusning er for lange i enkelte regioner.