Historisk arkiv

Svar på spm. 10 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 18.05.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Reduksjon tekniske hjelpemidler

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2679

Spørsmål nr. 10, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 18. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"I St.prp. 66 er det under kap 2661 post 75 anslått et mindreforbruk på 250 mill kroner til hjelpemidler for funksjonshemmede. Hva er årsaken til dette mindreforbruket? Hvordan fordeler nedgangen hittil i år seg på ulike formål?"

Spørsmålet er forelagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som har gitt følgende svar:

"Den foreslåtte bevilgningsendringen på - 250 mill. kroner for tekniske hjelpemidler (kap. 2661, post 75) innebærer en tilpasning av bevilgningen til nye forventninger om utgiftsutviklingen på området.

Etter flere år med utgiftsvekst innen området tekniske hjelpemidler, falt utgiftene noe i 2005. På bakgrunn av regnskapstallene for 2005 og utviklingen hittil i år, er utgiftsanslagene for 2006 nedjustert med 250 mill. kroner.

Når det gjelder fordelingen av nedgangen på ulike formål har det vært en viss nedgang i innkjøp av hjelpemidler til boligtilpasning og av datautstyr. Øvrige hovedgrupper av hjelpemidler har imidlertid hatt en viss økning. Utviklingen hittil i år viser en fortsatt nedgang i kjøp av datautstyr, men mange av de andre større gruppene hjelpemidler viser en viss økning."