Historisk arkiv

Svar på spm 12 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 09.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedr. regjeringens oppfølging av fornærmede-utvalget

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4691

Spørsmål nr. 12 fra Finanskomiteen/Kristelig Folkepartis fraksjon, av 9.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

”Fornærmede-utvalget har levert sin utredning; NOU 2006:10, og det foreslås i utredningen en vesentlig styrking av fornærmedes og etterlattes stilling. Vil Regjeringen følge opp forslagene i utredningen og når kan eventuelt Stortinget forvente å få seg forelagt konkrete forslag?”

Spørsmålet er forelagt Justisdepartementet som har gitt følgende svar:

I statsbudsjettet for 2007 foreslår Regjeringen flere tiltak som er ledd i oppfølgingen av Fornærmede-utvalgets rapport. Det foreslås en oppjustering av honoraret til bistandsadvokater for å styrke ofrenes stilling i straffesaker. Videre foreslår Regjeringen å innføre rett til advokatbistand for inntil 3 timer i saker om voldtekt og for inntil 5 timer i saker om menneskehandel i forbindelse med vurdering av om slike saker skal anmeldes.

Regjeringen vil gi kriminalitetsofre og pårørende bedre oppfølging, og styrke ofrenes stilling. Fornærmede-utvalgets utredning har vært på høring, og departementet vurderer nå hvordan den best kan følges opp. Regjeringen vil deretter komme tilbake med konkrete tiltak på egnet måte.