Historisk arkiv

Svar på spm. 13 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 18.05.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Østsamisk Museum

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2679

Spørsmål nr. 13, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 18. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Kap. 320 Allmenne kulturformål, Østsamisk museum.
I St. prp. Nr. 66 (2005-2006) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet 2006 står det på side 39 at ”Statsbygg har anbefalt en ny anbudskonkurranse og pekt på muligheter for forenklinger i prosjektet.” Hvilke forenklinger er det snakk om?"

Spørsmålet er forelagt Kultur- og kirkedepartementet, som har utarbeidet følgende svar:

I brev av 17. februar d.å. viser Statsbygg til at det kan foretas omprosjekteringer, og at en i anbudsutlysningen kan oppfordre entreprenørene til selv å foreslå kostnadsbesparende tiltak. Av mulige kostnadsreduserende tiltak nevner Statsbygg blant annet at tak og kuppel kan bygges slik at de ikke gjøres tilgjengelig for publikum og at våtrom kan utgå. Kultur- og kirkedepartementet har i brev av 24. april d.å. bedt Statsbygg videreføre og bearbeide planene slik at kvadratmeterkostnaden reduseres i forhold til prosjektbudsjettet som forelå etter anbudskonkurransen i 2005. I dette brevet ble Statsbygg bedt om å ta nødvendig kontakt med Østsamisk museum, Sametinget og Sør-Varanger kommune i bearbeidelsen av planene.