Historisk arkiv

Svar på spm. 14 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 18.05.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Proveny landsdekkende samlivskurs

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2679

Spørsmål nr. 14, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 18. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Kap. 830 Samlivstiltak og foreldreveiledning

Hva er provenyet av å gjøre samlivskurset ”Godt samliv!” landsdekkende?”

Spørsmålet er forelagt Barne- og likestillingsdepartementet som svarer følgende:

”Det er vanskelig å beregne nøyaktig hva det koster å gjøre kurstilbudet landsdekkende; det avhenger av hvor mange kommuner som vil arrangere kurset, hvor mange kommuner som eventuelt arrangerer kurset i samarbeid med andre kommuner og hvor mange par som deltar. Departementets erfaringer så langt tilsier at det ved et tilnærmet landsdekkende tilbud i praksis vil være maksimalt 300 til 350 kommuner som vil arrangere kurset.

Et kurs koster 15 000 kroner å arrangere, og hver kommune skal i utgangspunktet arrangere to kurs. Dersom 300 kommuner arrangerer to kurs blir utgiftene 9 mill. kroner. Dersom 350 kommuner arrangerer to kurs blir utgiftene 10,5 mill. kroner. I tillegg kommer administrative utgifter på 3-3,5 mill. kroner for å drifte og videreutvikle ”Godt Samliv” sentralt og regionalt. I 2006 er det bevilget drøyt 10 mill. kroner til ”Godt samliv”, det er således behov for en økning i bevilgningene på om lag 3 millioner kroner i 2007 for å kunne gjøre tilbudet tilnærmet landsdekkende. De endelige kostnadene er avhengig av hvor mange kommuner som arrangerer kurset.”