Historisk arkiv

Svar på spm 151 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 10.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Midler forutsatt brukt til oppgradering av Rv 70 Freifjordtunnelen i 2007

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4752

Spørsmål nr. 151 fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 10. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

”Hvor mye midler er forutsatt brukt til oppgradering av Rv 70 Freifjordtunnelen i 2007, evt. hvor mye mangler for å fullføre?”

Spørsmålet har vært forelagt Samferdselsdepartementet, som har gitt følgende svar:

Som det går fram av St.prp. nr. 1 (2006-2007) for Samferdselsdepartementet, vil en vesenlig del av midlene til tunnelsikring på landsbasis bli benyttet til å videreføre arbeidene med utskifting av vann- og frostsikringen i Ålesundstunnelene på rv 658 i Møre og Romsdal. Anleggsarbeidene er startet opp, og forutsettes fullført i 2008.

I Freifjordtunnelen på rv 70 er platehvelvet tatt ned. I tillegg er det gjennomført midlertidig vannsikring av områder med mye vann for å få dette bort fra vegbanen. Det er ikke midler til å videreføre arbeidene med utskifting av vann- og frostsikringen i denne tunnelen i 2007. Det er imidlertid en forutsetning at sikkerheten for de som ferdes i tunnelen ivaretas på en tilfredsstillende måte også i den perioden platehvelvet er fjernet. Statens vegvesen opplyser at det nå arbeides med å få oversikt over lekkasjeproblemene. Deretter vil etaten vurdere nødvendigheten av å gjennomføre ytterligere midlertidige/mindre tiltak der problemene er størst.

Foreliggende kostnadsoverslag for utskifting av vann- og frostsikringen i Freifjordtunnelen er om lag 155 mill. kr.