Historisk arkiv

Svar på spm 156 og 157 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 10.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Rentekompensasjon veivedlikehold og skolebygg

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4752

Spørsmål nr. 156, fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 10. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hva blir renteutgift (rentekompensasjon) for en ordning med lån til veivedlikehold på 2 mrd i 2007 basert på samme ordning som for lån til opprustning av skolebygg?"

Spørsmålet er forelagt Kommunal- og regionaldepartementet som har gitt følgende svar:

"Rentekompensasjon for lån til veivedlikehold på 2 mrd. kroner i 2007 basert på samme ordning som for skolebygg, vil gi en renteutgift på 39 mill. kroner i 2007."

Spørsmål nr. 157, fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 10. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hva er gjeldende betingelser vedrørende rente/avdragstid for lån som gis til skolebygg?"

Spørsmålet er forelagt Kommunal- og regionaldepartementet som har gitt følgende svar:

"Utgiftene til rentekompensasjon for opprustning av skolebygg er en teknisk beregning med utgangspunkt i et serielån med 20 års løpetid inklusiv 5 års avdragsfrihet i Husbanken. Rentekompensasjonen er dermed ikke direkte knyttet opp mot konkrete lån kommunene har tatt opp. I statsbudsjettframlegget for 2007 er det lagt til grunn en flytende rente på 3,9 pst. Ordningen forvaltes av Husbanken. Det gis ikke lånefinansiering fra Husbanken til dette formålet. Kommunene står fritt til å velge om finansiering skal skje med eller uten opptak av lån, og hvilken låneinstitusjon som skal benyttes. Ved innfasing av nye investeringsrammer i ordningen, antas det at disse fases inn jevnt i det året de bevilges, slik at det oppnås kun halvårseffekt det første året."