Historisk arkiv

Svar på spm 170 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 11.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedr. oppfølging av industrikraftutvalget

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4794

Spørsmål nr. 170, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 11. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Oppfølging av industrikraftutvalget er bare generelt omtalt i budsjettet. Vil det komme en mer omfattende oppfølging, eventuelt når?"

Spørsmålet er forelagt Olje- og energidepartementet som har gitt følgende svar:

"Det er et mål for Regjeringen å sikre norsk kraftintensiv industri forutsigbare rammebetingelser, som kan legge til rette for langsiktig industriell aktivitet. Regjeringen arbeider derfor for å finne gode ordninger for denne industrien som er innenfor rammen av EØS-avtalen. Dette er et krevende arbeid hvor det blant annet må ses hen til utviklingen i EU sentralt og i de ulike EU-landene. Den negative virkningen på denne industriens konkurranseevne av betydelig økte kraftpriser er ikke et særnorsk, men et europeisk problem.

Olje- og energiministerens ambisjon er fortsatt å kunne skissere en ordning for den kraftintensive industrien i løpet av året, om ikke nødvendigvis i form av et ferdig utarbeidet framlegg for Stortinget. Arbeidet er imidlertid krevende, og EØS-avtalen innskrenker i betydelig grad handlingsrommet for særnorske tiltak. Det er derfor nødvendig fortsatt å bruke noe tid på å vurdere hvilket handlingsrom som foreligger."