Historisk arkiv

Svar på spm. 200 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 12.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Åpning av VTA-ordningen til å gjelde også personer på TU

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4817

Spørsmål nr. 200 fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 12.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

”Personer som mottar tidsbegrenset uførestønad er i dag forhindret fra å delta i arbeidsmarkedstiltaket Varig tilrettelagt arbeid (VTA), da dette tilbudet i hovedsak er rettet mot de mennesker som ikke har særlig håp om å kunne tilbakeføres til ordinært arbeid. Dette innebærer imidlertid at mange med tidsbegrenset uførestønad står uten alternative, langvarige arbeidsmarkeds­tiltak. Resultatet er inaktivitet og siden permanent uførepensjon. Jeg ber om en beregning av kostnaden med og effekten av å åpne VTA-ordningen til å gjelde også mennesker med tidsbegrenset uførestønad.”

Spørsmålet er forelagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som har gitt følgende svar:

”For personer som mottar tidsbegrenset uførestønad, er det et mål at de skal tilbake i ordinært arbeid. Arbeidsmarkedstiltaket varig tilrettelagt arbeid (VTA) anses ikke hensiktsmessig for denne gruppen, fordi tiltaket ikke har som sitt primære formål å kvalifisere deltakere for det ordinære arbeids­markedet og fordi det er liten sannsynlighet for at deltakere i VTA vil returnere tilbake til ordinært arbeid. Det er derfor viktig i utgangs­punktet å reservere denne formen for tiltak til personer som ikke forventes å få jobb i ordinært arbeidsliv.

Ved utgangen av 1. halvår 2006 mottok 24 860 personer tidsbegrenset uførestønad. Arbeids- og velferdsdirektoratet har beregnet at dersom alle disse skulle få en VTA-plass i skjermet virksomhet, vil det koste 3,2 mrd. kroner per år i statlige tilskudd til bedriftene, gitt dagens satser. Beløpet inkluderer økte administrative kostnader i Arbeids- og velferdsetaten til drift av de nye tiltaksplassene tilsvarende 20 000 kroner per person per år. I tillegg vil kommunene få økte utgifter på om lag 25 pst. av de statlige utgiftene, dvs. ca. 800 mill. kroner.

Det er nå også mulig å tilby en VTA-plass i ordinære virksomheter. Dersom alle som mottok tidsbegrenset uførestønad ved utgangen av 1. halvår 2006 fikk en VTA-plass i ordinære virksomheter, ville det koste 1,24 mrd. kroner, inkl. økte administrative kostnader i Arbeids- og velferdsetaten. Det er ikke kommunale utgifter knyttet til slike tiltaksplasser.

Forskjellene i kostnadene på VTA-plasser i skjermet og ordinær virksomhet skyldes bl.a. ulike satser. Tiltaksarrangørene i skjermet virksomhet mottar i dag et statlig driftstilskudd på 107 760 kroner per person per år, mens satsen for en VTA-plass i ordinær virksomhet er 30 000 kroner per person per år. Ved bruk av VTA-plasser i ordinære virksomheter vil det imidlertid komme merutgifter som følge av økt bruk av arbeidsmarkedstiltaket Arbeid med bistand. Tilskuddet til VTA i ordinær virksomhet er fastsatt bl.a. ut i fra at det ikke skal dekke eventuelle behov for særskilt opplærings- og tilretteleggingskompetanse.

Det anses imidlertid som lite sannsynlig at arbeidsmarkedstiltaket VTA vil kunne være aktuelt for alle som mottar tidsbegrenset uførestønad, men det er vanskelig å gi noe anslag for hvor mange som kunne vært aktuelle for et slikt tiltak. Den faktiske kostnaden av å utvide ordningen vil følgelig bli lavere enn anslagene ovenfor.”