Historisk arkiv

Svar på spm. 207 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 12.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Økt antall tiltaksplasser for yrkeshemmede

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4817

Spørsmål nr. 207 fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 12.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

”Hva blir påløpt og bokført proveny av å øke antallet tiltaksplasser for yrkeshemmede med 100 i forhold til Regjeringens forslag? Jeg ber om at provenyforslaget fordeles på alle berørte kap. og post.”

Spørsmålet er forelagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som har gitt følgende svar:

”Arbeidsmarkedstiltakene for yrkeshemmede bevilges over statsbudsjettets kap. 634.71 Spesielle arbeidsmarkedstiltak. Størrelsen på bevilgningsendringer som følge av endringer i tiltaksnivået vil bl.a. være avhengig av tiltakssammensetningen som ligger til grunn for beregningen og kostnadene ved det enkelte arbeidsmarkedstiltak.

Basert på gjeldende forutsetninger om tiltakssammensetning og tiltakskostnader, vil en styrking av nivået på 100 plasser medføre et økt bevilgningsbehov på 12 mill. kroner i 2007. I tillegg kommer økt behov for tilsagnsfullmakt til regnskapsmessig etterslep tilsvarende om lag 0,8 mill. kroner per 100 tiltaksplasser. En økning i tiltaksnivået på 100 plasser vil også gi behov for å øke bevilgningen til administrative ressurser i Arbeids- og velferdsetaten over statsbudsjettets kap. 605.01 Driftsutgifter med 2 mill. kroner, tilsvarende 4 årsverk.”