Historisk arkiv

Svar på spm 243 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 13.10.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Reiselivssatsing

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4857

Spørsmål nr. 243, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 13.10.06, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hvilke konkrete prosjekter vil den økte reiselivssatsingen i budsjettet utløse, og er dette tilstrekkelig for å markedsføre Norge på en god nok måte i utlandet? Har Innovasjon Norge systemer på plass til å kunne utnytte ytterligere bevilgninger på posten til å styrke Norge som reiselivsnasjon?"

Spørsmålet er forelagt Nærings- og handelsdepartementet som har gitt følgende svar:

"Konkretiseringen av hvilke prosjektområder en vil kunne støtte innen reiselivet i 2007 vil bli nærmere avklart i den styringsdialogen som departementet har med Innovasjon Norge i oppfølgingen av budsjettet. Denne dialogen danner grunnlaget for oppdragsbrevet til Innovasjon Norge hvor den endelige tildelingen skjer. Forslaget til statsbudsjett for 2007 åpner for at bevilgningen også kan brukes til markedsføring innenlands for å få flere nordmenn til å feriere i Norge. Det skal videre skje en særskilt satsing på profilering av Svalbard som reisemål. Disse planlagte aktivitetene vil markedsføre Norge på en god måte.

I tillegg til markedsføring i utlandet og i Norge kan budsjettmidlene i 2007 anvendes til tiltak rettet mot hele verdikjeden. Dette muliggjør at midler kan brukes på kompetanseoppbygging i reiselivsnæringene, samarbeid mellom reiselivsaktører, utvikling av opplevelser knyttet blant annet til natur og kultur, økt kvalitet i reiselivsproduktene, kunnskapsformidling om markeder og internasjonale utviklingstrender og reiselivsinformasjon til utenlandske målgrupper. Innovasjon Norges eksisterende apparat i Norge og i utlandet vil være involvert i bruken av bevilgningen. Systemene er dermed på plass for å håndtere økningen i bevilgningen til reiseliv."