Historisk arkiv

Svar på spm 246 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 13.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedr. bevilgning til Ungt Entreprenørskap

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4857

Spørsmål nr. 246, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 13.10.06, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Regjeringen foreslår en bevilgning til Ungt Entreprenørskap på 10 mill. kroner, som er det samme som saldert budsjett for 2006. Samtidig viser Regjeringen til at ordningen har vokst kraftig i omfang. Hva er konsekvensen av at midlene ikke økes? Vil Ungt Entreprenørskap kunne fortsette veksten de har hatt de siste årene uten økning i tilskuddet?"

Spørsmålet er forelagt Nærings- og handelsdepartementet som har gitt følgende svar:

"Regjeringen bevilget 10 millioner i tilskudd Ungt Entreprenørskap for budsjettåret 2006. Dette var en økning på 6 millioner (150%) fra bevilgingen som ble tildelt Ungt Entreprenørskap i 2005. Styrkingen av bevilgingen har gitt Ungt Entreprenørskap et godt utgangspunkt for å utvide sin organisasjon, spesielt på fylkesnivå, og dermed også sine aktiviteter. Vi mener at Ungt Entreprenørskap med sin styrkede organisasjon vil kunne fortsette å utvide omfanget av sine aktiviteter med en videreføring av bevilgningen på 10 millioner for budsjettåret 2007.

For at Ungt Entreprenørskap skal kunne videreføre sine vekstambisjoner vil det være viktig at de har en stabilitet og forutsigbarhet i sine budsjetter. Ved å videreføre bevilgningen på 10 millioner mener Nærings- og handelsdepartementet at vi bidrar til dette.

En styrke ved Ungt Entreprenørskap er deres samarbeid med aktører fra næringslivet og offentlige myndigheter, både lokalt og sentralt. Ungt Entreprenørskap mottar økonomisk støtte fra en rekke aktører i tillegg til Nærings- og handelsdepartementet, både lokalt og nasjonalt. Veksten i Ungt Entreprenørskaps omfang har gitt dem et bedre grunnlag for å søke samarbeid, både økonomisk og faglig, med andre samfunns- og næringsaktører."