Historisk arkiv

Svar på spm. 274 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 16.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Petroleumsforskning

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4874

Spørsmål nr. 274, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 16. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hvilken målsetting har Regjeringen for nivået på statlige bevilgninger til petroleumsforskning ved utgangen av denne stortingsperioden (2005-2009)? Hvordan fordeler denne målsettingen seg når det gjelder bevilgninger over Olje- og energidepartementets budsjett og avkastning fra Forskningsfondet?"

Spørsmålet er forelagt Olje- og energidepartementet som har gitt følgende svar:

"Regjeringens budsjettforslag for 2007 innebærer en samlet offentlig satsing på petroleumsrelatert forskning og utvikling på i overkant av 400 mill. kroner. Regjeringen har varslet at vi vil satse på forskning innenfor de områder der Norge har fortrinn og stort verdiskapingspotensial. Olje- og gassektoren er et slikt område.

Økt satsing på forskning og teknologiutvikling innenfor olje- og gassnæringen, både i inneværende og påfølgende stortingsperioder, er viktig for å kunne opprettholde og øke verdiskapingen fra denne viktige næringen. Statlige bidrag vil i hovedsak bevilges over Olje- og energidepartementets budsjett, ved siden av avkastningen fra Forskningsfondet, der blant annet 1 mrd. kroner er øremerket petroleumsforskning. Regjeringen mener imidlertid at det vil være den samlede satsingen på petroleumsforskning som er av særlig interesse."