Historisk arkiv

Svar på spm. 295-297 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 16.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Diverse svar fra KRD

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4874

Spørsmål nr. 295, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 16. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Har Regjeringen fulgt planen om å øke antallet Center of Expertice fra 6 til 10? Hva vil evt. være bokført og påløpt proveny å gjennomføre planen, hvis en slik økning ikke er foretatt?"

Spørsmålet er forelagt Kommunal- og regionaldepartementet som har gitt følgende svar:

"Regjeringen vil gjennom budsjettforslaget for 2007 sikre at den opprinnelige planen for Center of Expertice-programmet blir fulgt opp. Det vil si at det skal være minst 10 Center of Expertice."

Spørsmål nr. 296, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 16. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hvor mye er satt av i budsjettet for å dekke inn utredning og etablering av de nye regionene? Jeg ber om en oversikt fordelt på alle relevante kap. og post."

Spørsmålet er forelagt Kommunal- og regionaldepartementet som har gitt følgende svar:

"Etter at Stortinget har behandlet forvaltningsmeldingen som Regjeringen fremmer i høst, vil det bli satt i gang prosesser når det gjelder den framtidige inndelingen av regionnivået. Våren 2008 vil Regjeringen legge fram en odelstingsproposisjon med forslag til ny regioninndeling.

I lys av dette tidsløpet er det ikke satt av særskilte midler til etablering av nye regioner i budsjettet for 2007. I den grad det er behov for utredninger knyttet til de nye regionene, vil dette bli dekket innenfor KRDs ordinære budsjettrammer."

Spørsmål nr. 297, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 16. oktober 2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Det foreslås å fjerne ordningen med lån til sykehjemsplasser, eldreboliger og rehabiliteringsplasser i utlandet. Hvilke prosjekter har fått støtte fra denne ordningen så langt?"

Spørsmålet er forelagt Kommunal- og regionaldepartementet som har gitt følgende svar:

"Fra ordningen ble innført i 2003 er det kun gitt ett tilsagn om lån. Tilsagnet ble gitt i desember 2005 og er på 250 mill. kroner. Låntaker er BHRIS (BeHandling og Rehabilitering I Syden). Aksjonærer i BHRIS er Norsk Psoriasisforbund og Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL). Lånet skal gå til bygging av et helse- og rehabiliteringssenter på Gran Canaria. Senteret er beregnet på mennesker med psoriasis og lunge- og hjertesykdom, men det skal også være mulig for andre grupper av funksjonshemmede å bruke senteret. Byggestart er planlagt til høsten 2006, med ferdigstillelse i 2008.

En avvikling av låneordningen vil ikke få noen konsekvenser for dette prosjektet."