Historisk arkiv

Svar på spm 36 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 11.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Avvikling av tilskuddsordning for samlivstiltak

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4770

Spørsmål nr. 36, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 11/10/2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Tilskuddsordningen til samlivstiltak, som omfatter støtte til lokale samlivskurs og utviklingsarbeid, foreslås avviklet fra 1. januar 2007. Har departementet foretatt en evaluering av de lokale samlivskursene og utviklingsarbeidet før forslaget om avvikling ble fremmet?”

Spørsmålet er forelagt Barne- og likestillingsdepartementet, som har gitt følgende svar:

”Høgskolen i Volda og Møreforsk foretok i 2004 en evaluering av tilskuddsordningen til samlivstiltak. En av konklusjonene var at det synes å være behov for mer forskning på området. Blant annet på denne bakgrunn har departementet bedt Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om en nærmere evaluering av denne form for forebyggende familiearbeid. I inneværende år vil det ferdigstilles en kunnskapsstatus på nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter om samlivskurs generelt.

At tilskuddsordningen til samlivstiltak er forelått avviklet betyr ikke at Regjeringen ikke verdsetter den forebyggende innsats organisasjoner og institusjoner i mange år har gjort med offentlig støtte. Vi stiller oss generelt sett positive til forebyggende samlivstiltak, men mener at det offentlige skal ha et begrenset ansvar for finansieringen av disse. Tilbudet om kurs for førstegangsforeldre vil bli gjort tilnærmet landsdekkende i 2007. Kurstilbudet ”Hva med oss?” – samlivsveiledning for foreldre med barn med nedsatt funksjonsevne videreføres også i 2007."