Historisk arkiv

Svar på spm. 41 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 18.05

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Påløpt og bokført proveny av å redusere skattesatsen for lønn på Svalbard

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2681

Spørsmål nr. 41, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 18.5.2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Hva er påløpt og bokført proveny av å redusere skattesatsen for lønn på Svalbard til hhv. 11 pst., 10 pst. 9 pst. og 8 pst. i 2006?"

Svar:

Det er to hovedprinsipper for skattlegging på Svalbard. Skattlegging ved lønnstrekkordningen omfatter lønn, pensjoner og annen godtgjørelse for arbeid utført på Svalbard. Skattlegging ved ligning omfatter formue og all annen inntekt enn lønn m.m.

Det vil være for administrativt ressurskrevende å redusere skattesatsen i lønnstrekkordningen (skattesatsen på lønn m.m.) med virkning for hele 2006. Årsaken er at redusert skattesats i lønnstrekkordningen med tilbakevirkende kraft for 2006 ville kreve manuell avregning av anslagsvis 1 000 skattytere som kun er omfattet av lønnstrekkordningen.

Det vil være anslagsvis 2 800 skatteoppgjør på Svalbard i 2006. Om lag 1 800 skatteoppgjør gjelder personer som har selvangivelsesplikt, og skatteavregning for dem kan gjennomføres elektronisk. Dette omfatter for en stor del de med alminnelig skatteplikt til Svalbard, dvs. som har tatt varig opphold der. Opphold av minst 12 måneders varighet regnes som bosettelse fra begynnelsen av oppholdet. Om lag 1 000 skatteoppgjør gjelder personer som kun kommer under lønnstrekkordningen, og omfatter i hovedsak pendlere og personer med korttidsopphold. Ifølge ligningskontoret på Svalbard er det svært begrenset elektronisk støtte for avregning for dem som kun er i lønnstrekkordningen.

Et alternativ til å endre lønnstrekksatsen med virkning for hele 2006, kunne være å endre satsen for gjenværende måneder av 2006. Medberegnet tid til endring av skattevedtak, informasjon til arbeidsgivere og gjennomføring av endret trekk, ville det trolig ikke være praktisk mulig å endre satsen i lønnstrekkordningen før tidlig på høsten 2006. I provenyanslagene nedenfor er det som eksempel forutsatt at satsen i lønnstrekkordningen kan reduseres med virkning fra 1. august 2006. Det understrekes imidlertid at tidspunkt for eventuell iverksettelse måtte vurderes nærmere. Anslagene er gjort på bakgrunn av utlignet skatt i lønnstrekkordningen 2004, fremskrevet med anslått lønnsvekst fra 2004 til 2006.

Lønnstrekksats fra 1.8.2006

11 pst.

10 pst.

9 pst.

8 pst.

Påløpt provenytap. Mill. kr

3

6

9

12

Bokført provenytap. Mill. kr

1,5

3

4,5

6

I høringsforslaget om svalbardbeskatning, jf. nærmere omtale i St.meld. nr. 2 (2005-2006) Revidert nasjonalbudsjett, er det lagt opp til et skattefradrag med virkning fra og med 2006 for dem som er skattemessig bosatt på Svalbard, i stedet for en reduksjon av satsen i lønnstrekkordningen. Det er flere årsaker til dette. En hovedårsak er at en reduksjon av marginal skattesats på lønn vil være svært uheldig, og gi mulighet for tilpasninger. En lempning gjennom skattefradrag medfører ikke systemendringer som kan komme i konflikt med eventuelle forslag til langsiktige løsninger for svalbardskattesystemet som den pågående arbeidsgruppen vurderer. Det bidrar til en stabil bosetting og motvirker omfattende pendling fordi skattelettelsen rettes inn mot dem som tar langvarig opphold på Svalbard. Det bidrar til en fordelingsprofil i beskatningen på Svalbard i motsetning til en flat sats i lønnstrekkordningen. Det er en enkel løsning som ikke krever administrativt merarbeid av betydning fordi fradraget er knyttet til alminnelig skatteplikt og dermed kan gjennomføres med maskinell avregning.