Historisk arkiv

Svar på spm. 44 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 18.05

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Akvaforsk i Sunndal og Averøy

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2682

Spørsmål nr. 44, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 18. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Hva vil regjeringens signaler og forslag i Revidert nasjonalbudsjett konkret bety for framtiden for Akvaforsk i Sunndal og Averøy?"

Spørsmålet er forelagt Landbruks- og matdepartementet, som i samarbeid med Fiskeri- og kystdepartementet, har gitt følgende svar:

I omtalen i fm. revidert nasjonalbudsjett for 2005, jf. St. prp. 65 (2004-2005), ble det vist til at ”Som utgangspunkt legges det til grunn at faglige satsinger på dagens lokaliseringer opprettholdes og videreutvikles”. Disse premissene skal fortsatt ligge til grunn for etableringen av et felles forskningskonsern. Akvaforsk AS sine avdelinger på Sunndalsøra, Averøy og Ås vil bli videreført og videreutviklet.

Hele instituttet forblir samlet og samorganiseres med dagens Fiskeriforskning AS i Tromsø, og vil organisatorisk og styringsmessig være en del av datterselskapet i Tromsø. I tillegg til faglig samarbeid som i dag med forskerne på Ås vil de kunne videreutvikle og styrke samarbeide med forskningsmiljø i Tromsø og de andre selskapene i NOFIMA systemet.