Historisk arkiv

Svar på spm 47 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 12.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Kompetanseutvikling i barnehagesektoren

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4816

Spørsmål nr. 47, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 12/10/2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

”Høgskolen i Vestfold har utført en kartlegging av tilbud og etterspørsel etter etter- og videreutdanning i barnehagesektoren. Kartleggingen viser at barnehagene har liten mulighet til å finansiere egne tiltak, og at knappe økonomiske rammer styrer den gjeldende organiseringen av og formen på kompetanseutviklingen. Allikevel foreslår regjeringen kun en nominell videreføring av satsingen på kompetanseutvikling i barnehagesektoren. Siden det har vært en betydelig økning i antall ansatte, vil dette føre til en reell reduksjon i kompetanseutviklingsmidler til den enkelte ansatte.

Hva er provenyet av å prisjustere og øke bevilgningen slik at hver enkelt barnehageansatt får samme sum til kompetanseutvikling som de fikk i 2006?”

Spørsmålet er forelagt Kunnskapsdepartementet som har gitt følgende svar:

”Midler til kompetanseutvikling i barnehagesektoren tildeles fra kap. 231 post 21 Særskilte driftsutgifter. Bevilgningen over denne posten er foreslått til 71,3 mill. kroner i 2007. Av denne summen skal om lag 50 mill. kroner gå til videre satsing på kompetanseutvikling i barnehagesektoren, dvs. en videreføring av midlene tildelt til dette formålet i 2006. Kunnskapsdepartementet presiserer at disse midlene ikke øremerkes til hver enkelt ansatt i barnehagene. Midlene benyttes bl.a. til praksisrettet forskning i regi av Norges forskningsråd og til utviklingsarbeid i barnehager og kommuner. Tildeling av midler sees i sammenheng med temaer i ny rammeplan om innholdet og oppgavene til barnehagene.

Dersom post 21 skulle videreføres på reelt samme nivå i 2007 som i 2006, ville posten blitt prisjustert med 2,7 mill. kroner, hvilket innebærer at samlet foreslått bevilgning over post 21 ville vært 74 mill. kroner.”