Historisk arkiv

Svar på spm 53 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 11.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedr. årsavgift

Finansdepartementet Vårt saksnr: 06/4794

Spørsmål nr. 53, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 11.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hva vil bokført og påløpt proveny være av å fjerne årsavgiften på kjøretøy eldre enn 30 år (veterankjøretøy) og innføre en personskadeavgift på 165 kroner, slik det var før 2004?"

Svar:

Under behandlingen av budsjettet for 2004 vedtok Stortinget at den tidligere trafikkskadeavgiften etter folketrygdloven skulle avvikles og innlemmes i henholdsvis årsavgiften og vektårsavgiften. Administrativt ble det ansett som uhensiktsmessig med to så like avgifter som ble krevd inn fra de samme eierne, men av to ulike aktører (hhv. staten og forsikringsselskapene). Samordningen ga en gevinst for staten på om lag 40 mill. kroner. Gevinsten forklares med at forsikringsselskapene tidligere hadde holdt tilbake 5 pst. av inntektene fra personskadeavgiften for dekke sine administrasjonskostnader.

Da trafikkskadeavgiften falt bort fra 1. januar 2004, ble årsavgiften og vektårsavgiften økt med 350 kroner. Dette tilsvarte det beløpet som trafikkskadeavgiften ville utgjort i 2004. En del kjøretøy som tidligere betalte trafikkskadeavgift, var ikke omfattet av årsavgiften eller vektårsavgiften. For disse kjøretøyene ble det derfor innført årsavgift med lav sats på 350 eller 175 kroner, avhengig av hvilken sats som tidligere gjaldt for det aktuelle kjøretøyet etter trafikkskadeavgiften. Den laveste satsen ble betalt av mopeder, traktorer og veterankjøretøy.

Fra 1. januar 2006 ble den laveste satsen økt fra 185 kroner som var Bondevik II-regjeringen sitt forslag, til 365 kroner. Disse kjøretøyene betaler dermed det samme som for eksempel drosjer. For 2007 er satsen foreslått prisjustert til 370 kroner.

Ifølge en oversikt fra Toll- og avgiftsdirektoratet over de som har fått utskrevet redusert årsavgift på 365 kroner i 2006, gjelder dette om lag 95 000 veterankjøretøy. Det er da lagt til grunn at 10 pst. av traktorene som betaler denne lave årsavgiften, er veterantraktorer. En reduksjon av årsavgiften for disse til 165 kroner vil gi et provenytap på om lag 20 mill. kroner i 2007 i forhold til Regjeringens forslag.

En gjeninnføring av en personskadeavgift kun for veterankjøretøy, som skal innkreves av forsikringsselskapene, må anses å være en lite hensiktsmessig løsning. Det vises i denne sammenheng til de hensyn som i sin tid begrunnet sammenslåingen. En gjeninnføring vil påføre både forsikringsselskapene og det offentlige betydelige administrative byrder og kostnader. Dersom ønsket er å tilgodese veterankjøretøyene avgiftsmessig, er det enklere å gjøre dette ved å redusere årsavgiften. Departementet kan heller ikke se at det skal være noen fordel for de avgiftspliktige å betale trafikkskadeavgift i stedet for et tilsvarende beløp i årsavgift.