Historisk arkiv

Svar på spm 55 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 06.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Særfradrag for alder og uførhet

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4655

Spørsmål nr. 55, fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 06.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hva er provenyeffekten av å ikke redusere særfradraget for alder og uførhet for ektefeller og samboende pensjonister? Det bes samtidig om lovteknisk bistand for å gjennomføre en slik endring."

Svar:
Etter dagens regler har ektepar, meldepliktige samboere og registrerte partnere ett særfradrag for alder på deling dersom begge mottar alderspensjon. Ektepar som består av én alderspensjonist og én uførepensjonist, mottar i prinsippet også ett særfradrag på deling, men særfradraget gis i sin helhet til den av ektefellene som er alderspensjonist. Provenytapet av å gi ekteparene ett særfradrag hver er anslått til om lag 430 mill. kroner. Anslaget er imidlertid svært usikkert, blant annet fordi det ikke har vært mulig å inkludere meldepliktige samboere i beregningen. Dessuten har det ikke vært mulig å ta hensyn til at mange pensjonister kun har særfradrag for alder og uførhet deler av året. Enkelte kan også ha pensjonsgivende inntekt slik at pensjonsutbetalingene og dermed særfradraget avkortes.

Provenyvirkningen er beregnet med Statistisk sentralbyrås skattemodell, LOTTE. Datagrunnlaget i LOTTE bygger på Inntekts- og formuesundersøkelsen for 2004 (IF-2004), som gir informasjon om sammensetningen av inntekt og formue for et utvalg skattytere i 2004. Datagrunnlaget er framskrevet til 2007. Beregningene kan være usikre bl.a. fordi IF-2004 ikke omfatter alle skattyterne, og fordi datamaterialet er sjablonmessig framskrevet.

Spørsmålet om lovteknisk bistand forstås slik at det skal utformes forslag til regler som innebærer at alle som oppfyller vilkårene for særfradrag for alder og uførhet, skal få ett eget, uavkortet fradrag, uavhengig av om de er gift eller samboende eller ikke.

Ovennevnte lovendringer kan gjennomføres med følgende lovforslag:

I lov 26. mars 1999 nr. 14 om skatt av formue og inntekt (skatteloven) gjøres følgende endringer:

I

§ 6-81 skal lyde:

§ 6-81. Særfradrag for alder og uførhet m.v.

(1) Særfradrag for alder gis etter følgende regler:

a.

Fra og med den måned skattyter fyller 70 år, gis det et særfradrag i alminnelig inntekt på 1.614 kroner pr. påbegynt måned.

b.

Bestemmelsen i a gjelder tilsvarende når skattyter etter fylte 67 år tar ut alderspensjon etter § 19-6 i folketrygdloven 2 eller mottar støtte etter lov om supplerande stønad til personar med kort butid i Noreg. Tar skattyteren bare ut en del av full alderspensjon, reduseres særfradraget tilsvarende.

(2) Fra og med den måned skattyter mottar foreløpig uførepensjon etter folketrygdloven § 12-16, tidsbegrenset uførestønad eller uførepensjon fordi ervervsevnen er satt ned med minst 2/3, gis det et særfradrag i alminnelig inntekt på 1.614 kroner pr. påbegynt måned.

(3) Andre skattytere enn nevnt i første og annet ledd som har mottatt foreløpig uførepensjon, tidsbegrenset uførestønad eller uførepensjon etter folketrygdloven eller uførepensjon etter andre lover, skal for hver påbegynt måned slike ytelser er mottatt, ha et særfradrag lik halvparten av månedsfradraget etter annet ledd.

(4) Departementet kan gi forskrift om fordelingen av særfradrag etter denne paragraf.

II

Endringen trer i kraft straks med virkning fra og med inntektsåret 2007.