Historisk arkiv

Svar på spm. 62 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 22.05

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

BaneTele

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2740

Spørsmål nr. 62, fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon, av 22.5.2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"DN 20. mai opplyser at Regjeringen vurderer salg av BaneTele til Bredbåndsalliansen til en pris som er 200 millioner kroner lavere enn høyeste mottatte bud. Er opplysningene i DN riktige og hvor mye lavere er evt. budet fra Bredbåndsalliansen enn høyeste mottatte bud? Hvor stor inntekt av salg fra BaneTele er i Regjeringens forslag til Revidert nasjonalbudsjett lagt til grunn vil få virkning i 2006? Er det teknisk mulig å gjennomføre et salg av BaneTele i 2006. På hvilket kap. og post. skal et evt. salg posteres?"

Spørsmålet er forelagt Nærings- og handelsdepartementet, som har svart følgende:

"Nærings- og handelsdepartementet arbeider med mulige industrielle løsninger for BaneTele. Slike løsninger kan innebære sammenslåing av virksomheter eller kapitalinnskudd som medfører at andre får en eierandel i BaneTele. Det er ikke innarbeidet virkninger av eventuelle løsninger i Revidert nasjonalbudsjett.

En løsning som innebærer at andre kommer inn på eiersiden, må godkjennes av Stortinget. I en slik sammenheng vil det også bli gjort rede for budsjettmessige konsekvenser av en foreslått industriell løsning.

Inntekter fra salg av aksjer i selskaper som forvaltes av Nærings- og handelsdepartementet, føres normalt under kap. 3950, post 96."