Historisk arkiv

Svar på spm. 71 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 11.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Oversikt over løfter

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4794

Spørsmål nr. 71, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 11.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"På Nrk radio 30. august 2006 sa Statsminister Jens Stoltenberg at "Pengene er på plass, løftene blir innfridd". Jeg ber om en fullstendig liste over hvilke løfter som Regjeringen med sitt forslag til budsjett for 2007 anser er innfridd og hvilke løfter som den så langt i denne stortingsperioden anser at ikke er innfridd."

Svar:

Regjeringspartienes erklæring fra Soria Moria utgjør den politiske plattformen for regjeringssamarbeidet i inneværende stortingsperiode. I tilleggsproposisjonen til St.prp. nr. 1 (2006-2007) fulgte Regjeringen på flere områder opp målsettingene i denne erklæringen, herunder vekst i kommunesektorens frie inntekter og endringer i dagpengeordningen og arbeidsmiljøloven. I forslaget til statsbudsjett for 2007 er det også lagt vekt på å følge opp målsettingene i erklæringen fra Soria Moria, herunder økte bevilgninger til veg og jernbane. Det innføres en ordning med gratis læremidler for elever i videregående opplæring fra høsten 2007, og det legges bevilgningsmessig til rette for full barnehagedekning i løpet av 2007. I arbeidet med budsjettforslagene for 2008 og 2009 vil Regjeringen arbeide videre med å oppfylle målsettingene i den politiske plattformen for regjeringssamarbeidet.

For nærmere redegjørelse vises det til Flertallsregjeringens statusrapport om Soria Moria erklæringen - ett år etter, utgitt av Statsministerens k