Historisk arkiv

Svar på spm 85 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 11.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Barnevern 5 nye regionale institusjoner

Finansdepartementet

Vårt saksnr: 06/4794

Spørsmål nr. 85, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 11/10/2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Det statlige barnevern skal etablere og drive fem nye regionale institusjoner med tilbud til ungdom med store atferdsproblemer. Hvor mye mener Regjeringen det vil koste å utvikle disse tilbud og hvor mange plasser anslås å være i disse institusjonene i 2007?"

Spørsmålet er forelagt Barne- og likestillingsdepartementet, som har gitt følgende svar:

”Atferdsinstitusjonene er nå i drift i fire regioner, og den gjenværende regionen, region nord, planlegger åpning i høst. Det er planlagt å bruke det første året til innkjøring, og målsettingen er fullt belegg først etter ett års drift. I løpet av 2007 forventes altså alle institusjonene å være i full drift. Ved full drift er det plass til totalt 16 ungdommer ved hver institusjon. Totalt utgjør dette 80 ungdommer. Oppholdet er delt i to deler, en institusjonsdel på et halvt år, og en langt billigere oppfølgingsdel på et halvt år. Dermed vil fullt belegg tilsvare åtte ungdommer i institusjonsdelen av oppholdet, og åtte barn i oppfølgingsdelen. Alternativet til opphold på atferdsinstitusjon er for denne gruppen ungdommer opphold i dyre, private barnevernsinstitusjoner. På vanlige atferdsinstitusjoner er ungdommene i minst ett år, og i mange tilfeller i to år.

Når det gjelder kostnader knyttet til atferdsinstitusjonene kan institusjonen i region øst være et eksempel. Her er driftsutgifter ved full drift budsjettert til i overkant av 25 mill. kroner i 2006.”