Historisk arkiv

Svar på spm 86 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 06.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Næringslivets oppgavebyrde ved offentlig statistikk

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/4655

Spørsmål nr. 86, fra Finanskomiteen/ Fremskrittspartiets fraksjon, av 06.10.2006, vedrørende Statsbudsjettet 2007

"Hvilke kostnader antar departementet at næringslivet har knyttet til utarbeidelse av materiale – for det offentlige – som skal benyttes til forskjellige statistikker/statistikkgrunnlag?"

Svar:
Belastningen for næringslivet av å besvare undersøkelser fra Statistisk sentralbyrå i 2005 er anslått til 102 årsverk, jf. nærmere omtale i St.prp. nr. 1 (2006–2007) for Finansdepartementet, kap. 1620 Statistisk sentralbyrå.

Statistikkformål utgjør en relativt liten del av statlige oppgaveplikter i alt. Oppgaveregisteret, som er et av Brønnøysundregistrene, beregner antall årsverk på basis av etatenes vurdering av tidsforbruket ved forarbeid og utfylling av skjemaene, kombinert med antall innsendte skjemaer. Den totale belastningen for næringslivet av statlige oppgaveplikter er anslått til om lag 4 930 årsverk pr 31. desember 2005.

Nærings- og handelsdepartementet har også igangsatt et omfattende prosjekt for kartlegging av bedriftenes administrative kostnader ved etterlevelse av informasjonskrav. Prosjektet tar sikte på en totalkartlegging av informasjonskravene i norsk næringsregelverk, og skal gi et bedre beslutningsgrunnlag for å utforme tiltak som reduserer næringslivets administrative byrder. Denne kartleggingen omfatter bl.a. statistikkloven. Kartleggingsprosjektet gjennomføres av uavhengige konsulentselskaper, og vil dermed gi bedre grunnlag for å vurdere hvor dekkende belastningsstatistikken er for næringslivets oppgavebyrder av bl.a. statistikkloven. Totalkartleggingen skal være gjennomført i løpet av september 2007.

Næringslivets oppgaveplikter og myndighetenes forenklingsarbeid er nærmere beskrevet i Nasjonalbudsjettet 2007, avsnitt 6.2.6.