Historisk arkiv

Svar på spm.2 fra Finanskomiteen/KrFs fraksjon av 15.05

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Tiltaksplasser yrkeshemmede- sammensetning

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2627

Spørsmål nr. 2, fra Finanskomiteen/ Kristelig Folkepartis fraksjon, av 15. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Regjeringen skriver på side 63 i proposisjonen at det er grunnlag for å justere sammensetningen av tiltak for yrkeshemmede i retning av tiltak som er særlig rettet mot overgang til ordinært arbeid. Det bes om en fullstendig oversikt over planlagt innretning med fordeling på ulike typer tiltak for yrkeshemmede for resten av 2006."

Spørsmålet er forelagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet som har gitt følgende svar:

"I dagens arbeidsmarked med økt sysselsetting og redusert ledighet vil Regjeringen legge til rette for tiltak som bidrar til at flere kommer over i ordinært arbeid. I en situasjon med høy etterspørsel etter arbeidskraft vil det bli lagt økt vekt på oppfølgings- og formidlingsrettede tiltak i det ordinære arbeidsliv. Samtidig skal det sikres et godt tilbud til yrkeshemmede med mer omfattende bistandsbehov. Dette betyr at også andre typer tiltak vil bli vektlagt.

Innenfor gjeldende budsjettrammer er Aetat gitt stor frihet til å vurdere hvilke tiltak som er hensiktsmessige og nødvendige for at den enkelte skal komme i arbeid. Det skal benyttes tiltak som er mest mulig tilpasset den enkeltes behov og forutsetninger, og situasjonen på arbeidsmarkedet, med sikte på arbeid. Aetat Arbeidsdirektoratet vil i samarbeid med Aetat fylke vurdere nærmere egnet tiltakssammensetning for 2. halvår 2006 i lys av de rammer og retningslinjer som gis i vedtatt budsjett."