Historisk arkiv

Feil fra Frp om veifinansiering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Innlegg i Stavanger Aftenblad

Det er gode grunner for å investere mer i veg og jernbane i Norge. Derfor har Regjeringen sørget for et kraftig løft i bevilgningene til samferdsel. Men dette bør skje på en ryddig måte, innenfor ansvarlige økonomiske rammer, skriver statssekretær Hilde Singsaas.

Fremskrittspartiet reagerer på at norske bompengeselskaper må betale en høyere rente på sine lån enn den tyske stat, og bruker dette som argument for at staten bør låne ut penger til bompengeselskapene framfor å investere i tyske statsobligasjoner. Her bommer Frp.

Det stemmer ikke at norske bompengeselskaper betaler 6,5 prosent rente på sine veiprosjekter, slik Frp har hevdet en rekke ganger. Nye lån i Kommunalbanken har nå en rente på 2,5 prosent. Gjennomsnittlig rente på alle lån, inkludert gamle lån, er 2,9 prosent. Bompengeprosjekter må riktignok tåle en rente på 6,5 prosent når de planlegges og vedtas. Det er for å sikre at prosjektene er robuste. Men det er altså ikke denne renten bompengeselskapene faktisk betaler. Når den faktiske renten er lavere enn 6,5 prosent, slik den er nå, kommer dette bilistene til gode gjennom kortere nedbetalingstid.

Betyr så den lave renten på tyske statsobligasjoner at staten ville bør låne ut penger til norske bompengeselskaper framfor å investere oljeinntektene i pensjonsfondet? Nei. Forventet realavkastning i pensjonsfondet er fire prosent. Dette tilsvarer en nominell avkastning på rundt 6 prosent. Enkeltinvesteringer i fondet, som tyske statsobligasjoner, gir i dag en lavere avkastning enn dette. Slike investeringer bidrar imidlertid til å redusere risikoen i fondet. Til gjengjeld gir andre investeringer en avkastning som er tilsvarende høyere, da med høyere risiko. Derfor blir det feil å trekke ut en enkeltinvestering i fondet og sammenligne med en enkeltinvestering i Norge

Det er gode grunner for å investere mer i veg og jernbane i Norge. Derfor har Regjeringen sørget for et kraftig løft i bevilgningene til samferdsel. Men dette bør skje på en ryddig måte, innenfor ansvarlige økonomiske rammer. Frps forslag om å endre handlingsregelen er i realiteten bare et nytt forslag om å øke oljepengebruken. Det vil svekke konkurranseevnen og gjøre det vanskeligere å finansiere pensjoner og velferd i framtiden. Tekniske endringer i budsjettregler gir oss ikke flere ressurser til disposisjon. Det er mulig det går an å lure budsjettet, men det går ikke an å lure virkeligheten.