Historisk arkiv

Tilbake til start

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Innlegg i Bergens Tidende

Handlingsregelen er for viktig til å så tvil om, skriver finansminister Sigbjørn Johnsen i et innlegg i Bergens Tidende.

I BT 8. mai finner Erna Solberg det nødvendig å presisere at handlingsregelen ligger fast. Det er bra. Bakgrunnen er en uttalelse i samme avis 6. mai der hun ga uttrykk for å åpne for bruk av ekstra oljekroner.

Det er synd at man er nødt til å gi slike presiseringer. Handlingsregelen er for viktig til å så tvil om denne. Ketil Solvik Olsens kommentar til Solbergs uttalelser var at han er glad for fleksibiliteten Høyre viser når det gjelder handlingsregelen. Det er altså ikke bare vi som har oppfattet at Solberg er på gli. Men i følge Solberg nå, tar altså Solvik Olsen feil. Høyre står ved handlingsregelen. Dette betyr samtidig at vi er tilbake til start: Det er fortsatt like stor avstand mellom Høyre og FrP i den økonomiske politikken.

Den økonomiske politikken danner grunnlaget for vår evne til å finansiere velferden i årene framover. Trygghet rundt den økonomiske politikken er også sentralt for en god utvikling for næringslivet vårt. Handlingsregelen er et ankerfeste i den økonomiske politikken. Velgerne i Norge har derfor et rimelig krav på å vite før valget i september om en regjering av Høyre og FrP vil legge handlingsregelen til grunn.