Historisk arkiv

Kystens dag er sjømatens dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Eksportutvalget for fisk kommer til å markere norsk sjømat på en flott måte på Kystens dag 9. juni. Kokker fra Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vil presentere sjømat spesielt for barn. Barna skal selv være med på å lage skattkister med mat fra havet flere steder i Norge.

Pressemelding

Nr.: 33/2006
Dato: 09.05.2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Sigbjørn Larsen, mobil 976 24 678

Kystens dag er sjømatens dag

Eksportutvalget for fisk kommer til å markere norsk sjømat på en flott måte på Kystens dag 9. juni. Kokker fra Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) vil presentere sjømat spesielt for barn. Barna skal selv være med på å lage skattkister med mat fra havet flere steder i Norge. Se arrangementsoversikt på www.kystensdag.no. - Kystens dag er også sjømatens dag, sier Helga Pedersen. Fiskeri- og kystministeren gleder seg til å gå på skattejakt sammen med barna og smake på den gode sjømaten.

– Kystens dag er en ypperlig anledning til å vise fram norsk sjømat for publikum i Norge, sier administrerende direktør Svein Berg i Eksportutvalget for fisk. -I år har vi valgt å fokusere spesielt på barna. De fortjener det beste som havet har å by på, fordi det er barna som skal forvalte den norske sjømaten i framtida, mener han. Dessuten våger ungene å smake mer når de får lage sjømaten selv og foreldrene ikke henger over dem og forteller hva de liker og ikke liker, sier Svein Berg med et glimt i øyet.

På Kystens dag den 9. juni blir det flere steder i Norge servert smaksopplevelser av norsk sjømat spesielt for barna. Aktiviteten foregår i regi av de lokale kokkelaugene som hjelper ungene med å lage sine egne skattkister av norsk sjømat. En oversikt over de ulike stedene med slike arrangementer finner du på her.