Historisk arkiv

Ministerkonferanse om ulovlig fiske

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressemelding

Seks land stiller med sine fiskeriministrer under den internasjonale rundebordskonferansen om ulovlig, urapportert og uregulert fiske (UUU-fiske) i Trondheim 7. august. Det er fiskeri- og kystminister Helga Pedersen som har invitert til konferansen.Program for ministerkonferansen

Pressemelding

Nr.: 67/2006
Dato: 02.08.2006
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Ministerkonferanse om ulovlig fiske

Seks land stiller med sine fiskeriministrer under den internasjonale rundebordskonferansen om ulovlig, urapportert og uregulert fiske (UUU-fiske) i Trondheim 7. august. Det er fiskeri- og kystminister Helga Pedersen som har invitert til konferansen.

- Dette fisket dreier seg både om økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet. Det er et stort internasjonalt problem og det kan bare løses gjennom internasjonalt samarbeid. Jeg håper og tror at konferansen i Trondheim skal bringe oss viktige skritt videre i kampen mot UUU-fisket, sier fiskeri- og kystministeren.

Ministrene som deltar er Ben Bradshaw fra Storbritannia, Ross Finnie fra Skottland, Jamie Silva fra Portugal, Mohand Laenser fra Marokko, Ann-Christin Nykvist fra Sverige og Helga Pedersen fra Norge. Fra Tyskland møter statssekretær Gert Lindemann, fra Island ambassadør Stefán Skjaldarson og fra EU-kommisjonen spesialrådgiver Constantin Alexandrou.