Historisk arkiv

Slotsvik ny kystdirektør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressemelding

Kirsti Lovise Slotsvik er i statsråd i dag beskikket som ny kystdirektør. - Det er historisk at vi nå for første gang får en kvinnelig kystdirektør. Hun skal lede en etat med 728 menn og 144 kvinner, og med et budsjett på ca. 1,2 milliarder kroner. Jeg ser fram til at Slotsvik skal videreutvikle Kystverket til en viktig aktør innen arbeidet knyttet til sjøsikkerhet, oljevernberedskap og tilretteleggelse for sjøtransporten innen transportsystemet, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Pressemelding

Nr.: 95/2006
Dato: 10.11.2006
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig mob.: 915 44 235

Slotsvik ny kystdirektør

Kirsti Lovise Slotsvik (Foto: Statens Vegvesen) Kirsti Lovise Slotsvik er i statsråd i dag beskikket som ny kystdirektør. - Det er historisk at vi nå for første gang får en kvinnelig kystdirektør. Hun skal lede en etat med 728 menn og 144 kvinner, og med et budsjett på ca. 1,2 milliarder kroner. Jeg ser fram til at Slotsvik skal videreutvikle Kystverket til en viktig aktør innen arbeidet knyttet til sjøsikkerhet, oljevernberedskap og tilretteleggelse for sjøtransporten innen transportsystemet, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Kirsti Lovise Slotsvik er 43 år og utdannet landskapsarkitekt. Hun er i dag distriktssjef i Statens Vegvesen Region Midt, og for tiden konstituert trafikksjef i samme region.

Kystverket skal sikre ferdsel på sjøen, fremme konkurransedyktig sjøtransport, havnevirksomhet og næringsmessig utnyttelse av kystsonen. Oljevernberedskapen er en annet viktig ansvarsområde. Stillingen er en åremålstilling for 6 år, med mulighet for forlengelse.

Kystverkets nettsider