Historisk arkiv

Avtale om styrket fiskerisamarbeid mellom Norge og Canada

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og hennes canadiske ministerkollega Loyola Hearn undertegnet i dag en avtale for å styrke fiskerisamarbeidet mellom de to landene.

- Internasjonalt samarbeid er avgjørende for å få til en bærekraftig forvaltning av fiskeressursene og et rent havmiljø. Det er igjen den beste garanti for levedyktige kystsamfunn. Bare gjennom et delt fokus på våre felles utfordringer kan vi nå disse målene sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og hennes canadiske ministerkollega Loyola Hearn. Foto: Kym Purchase - Ministry of Fisheries and Oceans, Canada
Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og hennes canadiske ministerkollega Loyola Hearn. Foto: Kym Purchase - Ministry of Fisheries and Oceans, Canada 

Den norsk-canadiske avtalen vil styrke mulighetene for samarbeid både på den tekniske, vitenskaplige og miljømessige siden, samt gir avtalen styrkede muligheter for håndheving av regelverk spesielt i Nordatlanteren. Et kontaktutvalg med representanter fra de to landene vil føre tilsyn med implementeringen av avtalen. Gjennom årlige møter vil en fremme det gjensidige samarbeidet og forenkle utvekslingen av informasjon.

- Canada og Norge har en lang historie med fiskerisamarbeid. Landene har på mange områder en likesinnet tilnærming til internasjonale spørsmål om fiskeriforvaltning. Avtalen vil bety et enda tettere samarbeid om våre felles vitenskapelige og tekniske utfordringer knyttet til fiskeri og havbruk. Det vil lede til et ytterligere forbedret og bærekraftig havmiljø, sier Canadas fiskeri- og havminister Loyola Hearn.