Historisk arkiv

EU opphever antidumpingtiltakene mot norsk regnbueørret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

EU har i dag besluttet å oppheve antidumpingtiltakene mot norsk regnbueørret med virkning fra 14. august. Dette betyr at de tiltakene som EU innførte i mars 2004 i sin helhet er fjernet. Med dette er alle antidumpingtiltak mot norsk fiskeeksport til EU opphevet.

EU har i dag besluttet å oppheve antidumpingtiltakene mot norsk regnbueørret med virkning fra 14. august. Dette betyr at de tiltakene som EU innførte i mars 2004 i sin helhet er fjernet.  Med dette er alle antidumpingtiltak mot norsk fiskeeksport til EU opphevet.

EU innførte i mars 2004 en antidumpingavgift på stor norsk regnbueørret på 19,9 %.  Tiltakene ble gitt en varighet på 5 år.  Fra norsk side anså man at tiltakene ikke var berettiget, og har stått på for å få dem fjernet.  I mai 2007 iverksatte EU en fornyet gjennomgang av tiltakene, og resultatene av denne gjennomgangen har nå ledet til at tiltakene fjernes i sin helhet.

- Jeg er glad for at EU nå fjerner tiltakene mot norsk regnbueørret.  Denne avgjørelsen innebærer, sammen med fjerning av tiltakene mot norsk laks i juli, at havbruksnæringen for første gang på veldig lenge har normale handelsvilkår på vårt viktigste eksportmarked, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

- Norske myndigheter har sammen med oppdrettsnæringen stått på for å få fjernet EUs antidumpingtiltak mot både laks og ørret.  At alle antidumpingtiltak mot norsk fiskeeksport til EU nå er fjernet er positivt for vårt gode naboskap med EU, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.